אימא שלי לא היתה מכינה שקשוקה כמו שאתם מכירים
שקשוקה שכל אחד מקבל בצלחת רוטב עגביות וביצת עין שהפכה להיות קרושה
אצלנו היו מכינים שקשוקה מעגבניות, פלפל מכל מיני צבעים, שום וחריף
ואת הביצים היו משקשקים בכל הירקות לא היה זכר לביצת עין
אולי זה בגלל שלא היה כסף ואי אפשר היה לתת לכל אחד ביצה
אולי זה בגלל שככה ידעו להכין אז שקשוקה
אבל השקשוקה הזו כל כך טעימה
פיקטנית..טעימה ומלאת ירקות
וכשאני מתגעגעת לילדות אני מכינה אותה בדיוק כמו של אימא
ההכנה
------
5 עגבניות בינונית
2 פלפלים בצבעים שונים(צהוב, ירוק)
פלפל אחד ירוק חריף
גמבה אחת
3 שיני שום
רבע כוס שמן
מלח לפי הטעם
חצי כפית גדושה פפריקה מתוקה
2 ביצים
חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות
חותכים את הגמבה, הפלפל המתוק והפלפל החריף לקוביות בינוניות מניחים בצד
קוצצים שום
מחממים את השמן במחבת רחבה
מוסיפים את העגבניות ומאדים אותן תוך כדי בחישה במשך 5-7 דקות
מוסיפים את שאר הירקות
מוסיפים את השום והתבלינים
מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה
כשרתח להנמיך להבה
לבשל כ20 דקות בלי מכסה
לטרוף את הביצים עם מלח נוסף ולהוסיף לסיר, לסגור מכסה
לערבב מידי פעם
להמשיך לבשל עוד 10 דקות
לכבות להבה
הכי טעים לאכול קר