יום ראשון, 28 במאי 2017

מהפכת הסוכר בקטשופ אסם ומתכון לכנפי עוף אפויות ללקק את האצבעות

משהו טוב קורה בארץ וגם בעולם
מהפיכת הסוכר הגיעה
לשוקו כמעט ואין סוכר
בקורנפלקס הפחיתו גם
ועכשיו הגיע  הרוטב הפופולרי -הקטשופ
קטשופ אסם עובר מהפכה...הפחיתו את הסוכר ב50% וטוב שכך
גם ככה ניתן למצוא בכל בית כמעט ,את הרוטב הטעים של אסם שמכיל 18 עגבניות בבקבוק 
ובפנים יש מרכיבים טבעיים ובלי חומרים משמרים

אז טוב עשתה חברת אסם שהחליטה להפוך את הרוטב מרוטב בריא לרוטב יותר בריא..חשוב לילדים שצורכים הרבה קטשופ



אז מה ניתן לעשות מהקטשופ
חוץ מלנגב איתו ציפס ?או עם נקניקיה בלחמניה?
אני משתמשת בו כשאני מכינה כנפי עוף צלויות בתנור
זו מנה שפשוט ללקק את האצבעות
אז קבלו מתכון טעים
את המתכון מצאתי במדור  "בית ספר לבישול" שהיה בעיתון לאישה
ומאז לא מחליפה אותו

המרכיבים

8 כנפי עוף, אפשר ורצוי לחצות אותם ל16 חלקים

למרינדה
-------
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
3 כפות רוטב סויה
3 כפות קטשופ
חצי כפית פפריקה מתוקה
אני שמה גם 1/4 כפית פפריקה חריפה
2 שיני שום טריות כתושות
1 כפית מחוקה מלח


שמים בקערה את כל המרכיבים בלי המלח
מערבבים היטב
מכניסים את הכנפיים החצויות לקערה ומערבבים היטב שיכוסו לגמרי ברוטב
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעתיים עדיף כל הלילה
במהלך הקירור מערבבים מידי פעם את הכנפיים ברוטב

מחממים  תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה
מוציאים מהקערה את הניילון ומפזרים את המלח מערבבים היטב

מעבירים את הכנפים לתבנית ומסדרים בשכבה אחידה
מכסים בנייר אלומיניום ומהדקים היטב 
צריך שהתבנית תהיה אטומה לגמרי

אופים כ40 דקות
מוציאים את רדיד האלומיניום
ונותנים עוד 15 דקות לצליה
צריך שיהיה צבע זהוב עמוק
הופכים את הכנפיים לצד השני ואופים עוד 10 דקות בערך
מוציאים
ומלקקים את האצבעות