יום רביעי, 24 במאי 2017

בואיקוס-לחמניות גבינה של שכנתי הבולגרית


את הבואיקוס אכלתי לראשונה לפני 20 שנה אצל שכנתי הבולגריה,סופי 
והם היו כל כך טעימות שיש לקחתי מתכון
בזמנו חיפשתי מתכונים קלים..בלי שמרים כי פחדתי להתעסק איתם
בלי להפריד ביצים 
וזה היה מושלם מבחינתי
קערה אחת ומצרכים זמינים 











ההכנה
----
2 וחצי כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
חצי כוס שמן או חבילה קטנה של חמאה מומסת
גביע שמנת חמוצה הגביע הגדול, הכוונה לרגיל 200 מ"ל ולא לחצי מנה
גביע יוגורט
חצי קופסא גבינה לבנה
3 כפות ממרח בולגרית או חתיכה קטנה של בולגרית מפוררת
200 גרם פירורי גבינה צהובה (אפשר קשקבל..אפשר גלבוע או אפילו עמק
כפית מלח
ביצה אחת 

לציפוי
-----
שומשום
ביצה טרופה

לערבב את כל החומרים היבשים כולל המלח
להוסיף את כל הגבינות
את השמן
ולערבב היטב
הבצק קצת דביק וזה בסדר

לשמן היטב תבניות שקעים
עדיף תבנית סיליקון כי הם יוצאות מיד ולא נדבקות
אפשר לעשות בתבנית רגילה על נייר אפיה משומן
להרטיב מעט את הידיים ולעשות עיגולים
לא גדולים מדי כי הם תופחים
להכניס לשקעים
להבריש בביצה טרופה
לזרות שומשום
180 מעלות
20 דקות בערך או עד שמזהיב

קלי קלות נכון?