יום שלישי, 9 במאי 2017

קינוח שכבות שוקולד וגבינה


"אסם" איתגרו אותי וביקשו שאכין קינוח לשבועות מהפתי בר המהמם שלהם
ואני החלטתי ללכת על שילוב שוקולד וגבינה
ובינהם  שכבות של פתי בר שוקולד מריר,
ופתי בר קלאסי שכולם מכירים 

יצא קינוח טעים מאוד.
את המתכון מצאתי לפני כמה שנים מאחורי חבילת פתי בר אסם
ומאז אימצתי אותו
למרות שהביצים לא מבושלות..(טוב גם קרמבו אני אוכלת..)
העוגה טעימה מאוד וקלה להכנה 



החומרים
----------
100 גרם שוקולד מריר

5 כפות סוכר
3 כפות חלב
2 כפות קקאו
1 כפית קפה נמס
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
250 גרם גבינה לבנה
3 חלבונים
חצי כוס סוכר

שרוול-פתי בר אסם בטעם שוקולד מריר
שרוול -פתי בר אסם בטעם קלאסי

חלב או יין או ליקר

ההכנה
------
מכינים מראש תבנית פיירקס מלבנית במידה של 20/30 ס"מ

מכינים קערה ובה נוזל(או יין או חלב או ליקר) לטבילת הביסקויטים

מכינים קרם
-----------
מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה מתמדה את השוקולד, הסוכר, החלב
הקקאו והקפה

מסירים מהאש ומוסיפים קוביות חמאה עד  להמסה מוחלטת
נותנים מעט להתקרר
מוסיפים חלמונים תוך טריפה
מוסיפים את כל גביע הגבינה הלבנה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה

מקציפים חלבונים תוך הוספת סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף מבריק ויציב
מקפלים בעדינות לתערובת הקרם


טובלים את הביסקויטים בטעם השוקולד מריר בנוזל ומניחים על תחתית התבנית

מורחים כשליש מהתערובת על הביסקויטים ומעל מסדרים עוד שכבת ביסקויטים הפעם בטעם הקלאסי , אחרי שהרטבנו אותם בנוזל

מורחים עוד כשליש תערובת קרם ושוב ביסקויטים בטעם שוקולד מריר
מסיימים בשכבת קרם

מיישרים ומקשטים בשבבי שוקולד מגורד
מצננים היטב לפחות 4 שעות לפני ההגשה