יום חמישי, 16 בפברואר 2017

לביבות מעקוד


לפני כ15 שנה גרתי בחולון
בדירה ישנה וצפופה עם שותפה מרוקאית, שלא ממש ידעה לבשל רק חביתה וסלט
אבל ההורים שלה היו באים לבקר בשבת ומביאים לה המון אוכל..בדגש על המון..כאילו פרצה מלחמה, 
טוב נו אתם יודעים איך זה המרוקאים.. הכל בשפע אצלהם 
באחת השבתות הם הביאו לביבות מעקוד
הממה דחפה לי 3 בתוך פיתה שמה מטבוחה חריפה ונתנה לי
תאכלי אמרה את מאוד רזה...
וזה היה כל כך טעים שישר ביקשתי מתכון
תעשי פירה אמרה האימא, תוסיפי פטרוזיליה וכוסברה הרבה
ביצים ותבלינים..כורכום מלח,פלפל וויטה
כמה כורכום? שאלתי  לפי העין ענתה..
ואני שיחזרתי את המתכון ויצא מדהים







3 תפוחי אדמה שבישלנו במים, לסנן מהמים לקלף מהקליפה ולרסק לפירה חלק
צרור נכבד של כוסברה
צרור נכבד של פטרוזיליה
2 ביצים
תבלינים: כורכום-רבע כפית 
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
מעט אבקת מרק בטעם עוף
2 כפות קמח

לערבב היטב את כל העיסה 

לחמם מחבת עם שמן על להבה בינונית
כמה שמן אתם שואלים?
אני שמה קיבולת של חצי עמוק
שהשמן רתח לקחת כף גדושה מהתערובת לצקת במחבת לא לגעת ולא להזיז
שהצד למטה משחים להפוך צד

לספוג על נייר סופג את השמן 
ולהתענג בתוך פיתה עם מטבוחה 
ולא צריך יותר מזה