יום רביעי, 19 באוקטובר 2016

לחם הבית


לחם הבית ככה הילדים קוראים לחלה שאני מכינה
לפעמים מכינה כצמה לפעמים כעגולה


החלה ללא ביצים ולמרות זאת היא טעימה מאוד
הכמות לחלה אחת
מציעה להכפיל כמויות













החומרים
---------
חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות+כף)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית
חצי כוס שמן
שליש כוס סוכר
חצי כף מלח
אחד ורבע כוסות מים פושרים

לשים את הקמח בקערה לעשות בור באמצע
להכניס את השמרים ואת הסוכר
לשפוך מעליהם מעט מים פושרים ולתת לתסוס כ5 דקות
לאחר 5 דקות להוסיף מסביב את השמן ואת המלח (שלא יגע בשמרים)
להפעיל מיקסר במהירות בינונית 
לאט לאט עם המים, לא בבת אחת
לערבל את הכל לבצק אחיד ונוח ,הוא מעט דביק וזה בסדר
אם יוצא ממש דביק לשים כף קמח וללוש ביד
לשים בקערה מכוסה בניילון נצמד להתפחה של שעה

לאחר שעה לחלק את הבצק לעיגולים
לסדר בתבנית עגולה קוטר 26 ששמנו במעט שמן
לשים עיגול באמצע
ומסביב עוד עיגולים
לתת שוב להתפחה 20 דקות
למרוח ביצה שעירבבנו עם מעט סילאן או מים
לפזר שומשום , קצח אפשר זעתר או פרג
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שמשחים בערך 20 דקות


לאחר ההתפחה


לאחר התפחה שניה-מריחת ביצה שומשום וקצח

מוכן



מבט מבפנים