יום שבת, 8 באוקטובר 2016

עוגת מוס שוקולד

לעוגה הזו אנחנו קוראים עוגת שחיתות
כי כל כולה שוקולד
העוגה לא גבוהה וטוב שכך ..
הבסיס מורכב ממוס אפוי 
ומעליו קרם שוקולד מריר בלגי
והיא טעימה ומתחסלת






המתכון
--------
200 גרם שוקולד מריר
6 ביצים מופרדות
3 כפות קקאו
1 כף קוניאק
200 גרם מרגרינה בלי מלח 
כוס סוכר

לקרם שוקולד בלגי
------------------
שמנת מתוקה
כוס חלב
רבע כוס  אבקת סוכר
חפיסת איסטנט פודינג בטעם שוקולד מריר בלגי

ממיסים על אש נמוכה את השוקולד והקקאו עם 3 כפות מים
ברגע שנמס להוסיף את המרגרינה ואת ששת החלמונים
לערבב היטב
להקציף 6 חלבונים עם כוס סוכר לקצף קשה
להבליע בעדינות את הקצף לתוך בלילת השוקולד
לשמן  תבנית 
לשפוך את המוס לתבנית
לאפות בחום בינוני 180 מעלות 10 דקות או עד שהשכבה העליונה מתקשה במקצת
לקרר

להקציף את חומרי הקרם

למרוח את הקרם על בסיס העוגה שנאפתה 
לשמור בקרור
ניתן לעטר בקצפת מתוקה


ניתן להמיר את המרגרינה באותה כמות חמאה
למי שלא מפחד מביצים טריות-המוס טעים מאוד לאכילה גם שהוא לא אפוי
ואני משתמשת בו המון לקינוחי כוסות




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצה בפייס
מתכונים ועצות שצברתי בדרך
מתכונים קלים מיוחדים וטעימים שתמיד מצליחים
עצות סבתא 
https://www.facebook.com/groups/538468113026467/