יום שבת, 10 בספטמבר 2016

תפוחי אדמה ברוטב צהוב כמו של האולמות


מי שזוכר..פעם המנות באולמי שמחות היו פשוטות..לא מתוכמות ויקרות כמו שהיום.
פעם היה מאפה בורקס במילוי בשר עם רוטב פטריות
פעם הגישו למנה העיקרית שניצל רגיל או עוף
ובתוספת היה אורז לבן עם שקדים לפעמים
והיו תפוחי אדמה צהובים ברוטב צהוב טעים..אוי כמה שאהבתי אותם
ולאחר שיטוט ברשת מצאתי  בבלוג של מוטי בר און.
והכנתי..
ופשוט התבנית התחסלה בשניות
זה כל כך טעים , וכל כך קל  להכנה
ממליצה לכם להכין הרבה

חפשו אותי בפייסבוק
https://www.facebook.com/groups/538468113026467/




החומרים
-------
3-4 תפוחי אדמה-לחתוך לעיגולים לא דקים מדי אחרת יתפרקו
2 בצלים גדולים לחתוך לקוביות קטנות


2 כפות שמן זית(אני שמתי שמן קנולה)

תבלינים:
-------
מלח
פלפל שחור
כורכום לפי הטעם
כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק בטעם עוף,ללא מונסודיום

ההכנה
-------
לפזר 2 בצלים קצוצים דק בתבנית
לתבל את הבצלים במלח, פלפל שחור, וכורכום
להזליף מעל את השמן
לצקת על הכל כוס מרק עוף
לערבב את כל המרכיבים

לסדר את תפוחי האדמה בתבנית בצורת מניפה
לתבל שוב את תפוחי האדמה מלמעלה במלח, פלפל שחור וכורכום לפי הטעם
לכסות בנייר אלומיניום 
לאפות בתנור 220 מעלות בערך 45 דקות..לבדוק אם רך מספיק
אחרי 45דקות להסיר נייר אלומיניום ולתת להשחים בערך רבע שעה

בתבנית צריך להשאר רוטב..(אני בדקתי  באמצע האפיה והוספתי עוד רבע כוס מים רותחים כי ראיתי שהרוטב ממש התאדה)