כשחיפשתי מתכון קצת שונה לדג ברוטב אדום, שהוא לא חריימה או דג מרוקאי,שהוא קל וטעים
הגעתי למתכון של נאיף זועבי
במחברת רשום שהוא השף של מסעדת הסוכה הלבנה
במתכון זועבי משתמש בנסיכת הנילוס..אני הכנתי עם אמנון(מושט) ויצא נהדר
המתכון הזה טעים וחריף בזכות כמות השום הרבה שיש במתכון
החומרים
--------
1.5 ק"ג דג נסיכת הנילוס פרוס (למרוח במיץ לימון ולהניח רבע שעה)
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
1 ראש שום חתוך לפרוסות
3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
3 גזרים פרוסים דק
2 עגבניות פרוסות
20 מ"ל רסק עגבניות
במתכון לא מופיע נוזלים-אני הוספתי כוס מים רותחים
1 כף פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
ההכנה
-----
לטגן את הבצל עד שמשחים
להוסיף את השום ואת הגזר לטגן 5 דקות
להוסיף את הפלפלים
לטגן תוך כדי בחישה כ10 דקות נוספות
להוסיף את כל המצרכים ולהביא לרתיחה
להוסיף את פרוסות הדג באופן שהרוטב יכסה את הדג
לבשל על אש קטנה כשעה ורבע