יום שני, 4 ביולי 2016

תבשיל בשר בקר עם תפוחי אדמה וגזר בניחוח חוואייג'


תבשילי קדירה אצלי תמיד מתבשלים על אש קטנה שעות רבות, בשקט בלי שאף אחד יפריע לו
אבל הפעם השתמשתי בחלק אחורי של הבקר . 
"אדום אדום" הוציאו קוביות לקדירה מחלק אחורי של הבקר
החלק הזה לא אוהב בישול איטי וארוך..זה רק מייבש אותו..
ולכן את הבשר הזה צריך לבשל על אש בינונית גבוהה
גם החלק הזה רזה ודל שומן..ומתאים למי שסולד משומן.
אז קבלו מתכון טעים ומהיר לתבשיל קדירה בטעם חוואייג'






המצרכים
--------
חבילת בשר עגל טרי לקדירה(אני השתמשתי בקוביות לקדירה של "אדום אדום"
2 בצלים קצוצים גס
6 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים גדולים
2 גזרים חתוכים
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
תבלין חוואייג' למרק  לפי הטעם אני שמתי כפית גדושה

מים רותחים




ההכנה
-------

להניח בסיר רחב וכבד מעט שמן ולטגן מכל הכיוונים , את הבשר
עד לסגירת הבשר, כלומר עד שישחים

את פלחי התפוחי האדמה יש להכניס לקערה ולתבל בכל התבלינים, לשים הרבה פלפל שחור זה עושה טעם טוב לתבשיל

להוסיף לבשר את הבצל ולהמשיך לטגן
להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב היטב
להוסיף את הגזרים
למלא בקערה של התפוחי האדמה מים רותחים ולערבב שכל התבלינים שנשארו יתמזגו עם המים
לשפוך את המים  עד 3/4 מגובה התבשיל
לבשל על אש גדולה עד שרותח
להוריד לאש בינונית ולבשל בערך שעה וחצי שעתיים
ניתן להכניס לתנור לשעתיים, עד שהבשר רך דיו