יום שבת, 4 ביוני 2016

פיצה בלקנית

הילדים ביקשו פיצה..אבל פיצה משודרגת
שדרגו את הפיצה הרגילה שאתם רגילים להכין עם זיתים, פטריות, בצל ואפילו תירס-בפיצה בלקנית משגעת
הפיצה מורכבת מרוטב פיצה איכותי
חצילים קלויים שטיגנתי וספגתי עודפי שמן
פלפל אדום ששרפתי על הגז, ולא שטפתי בשביל לשמור על הטעם החרוך
הרבה פתיתי מוצרלה
פיזרתי גם חתיכות בולגרית
ומסביב  שומשום וקצח....
יש לציין שהפיצה נחטפה,איך שהגיעה לשולחן 








החומרים לבצק
---------------
3 וחצי כוסות קמח מנופה+כף( 500 גרם)
1 כף שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3 כפות שמן זית
מים ככוס ורבע מים פושרים

להכניס את הקמח לקערת המיקסר
לעשות גומה
בתוך הגומה לשים את השמרים והסוכר
לצקת מעט מים פושרים ולחכות לתסיסה...
כעבור 5 דקות לפזר מסביב את המלח, שלא ידע בגומה
לצקת מסביב את השמן
להפעיל מיקסר ולשפוך לאט לאט את המים עד שהבצק נהיה רך ונעים למגע
אני ממשיכה ללוש בידיים כ5 דקות נוספות 
לשמן אותו בשמן זית ולתת לו התפחה של 40 דקות מכוסה בניילון נצמד ומעליו מגבת

החומרים לרוטב
---------------
בצל קצוץ דק
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
חצי כפית אורגנו או בזיליקום יבש
3 וחצי כפות רסק עגבניות אבל עדיף עגבניות כתושות
מלח ופלפל
חצי כוס מים

לטגן בצל בשמן הזית עד  שמזהיב
להוסיף את השום
לטגן מעט 
להוסיף את שאר החומרים לערבב.ללא המים
להוסיף את המים
לבשל עד שהרוטב נהיה סמיך דיו

החומרים לתוספת
-----------------
חציל שחתכנו לעיגולים וטיגנו משני הצדדים בשמן
פלפל אדום שקלינו על הגז עד שנהיה חרוך ברובו -לא לשטוף רק להוציא את הקליפה השחורה

פתיתי גבינת מוצרלה של ה"שף הלבן", תנובה
חתיכות בולגרית 5% מהדורת קיץ של פיראוס,"תנובה"




הרכבת הפיצה
-----------------
לאחר שהבצק תפח לחלק אותו ל2 עיגולים..יוצאות 2 פיצות אישיות

למרוח את הרוטב על הפיצה
לפזר עיגולי חציל שספגו מהשמן...
לחתוך את הפלפל שחרכנו לעיגולים או רצועות ולסדר
לפזר חתיכות גבינה בולגרית פיראוס
לפזר הרבה פתיתי מוצרלה של השף הלבן מסביב לעיגולים 
לקשט בשוליים בשומשום וקצח-אפשר לוותר אבל מאוד מוסיף לטעם




לחמם תנור ל220 מעלות
לאפות עד שהפיצה מזהיבה והגבינה מבעבעת
זהירות לא לשרוף