יום שני, 23 במאי 2016

תפודים אפויים ברוטב שמנת פטריות


כמה שאני אוהבת תפוחי אדמה בכל הצורות בכל הטעמים
אבל יש תפוח אדמה אחד שאני יכולה לאכול כל יום
תפוח אדמה צלוי ועליו הרבה רוטב שמנת ופטריות
קבלן מתכון מדהים וטעים 






החומרים
--------
תפוחי אדמה גדולים, שאפינו אותם בנייר כסף
בצל בינוני קצוץ דק
30 גרם חמאה או מרגרינה  בטעם חמאה אפשר שמן זית 
80 גרם פטריות פרוסות או חצי פחית שימורים
קופסת שמנת לבישול חלבי או צמחי למי שרוצה פרווה
2 כפות אבקת מרק פטריות
מעט מים רותחים
מלח ופלפל לבן

מטגנים את הבצל בשמן זית או חמאה, עד שיתרכך
מוסיפים שום ופטריות ומטגנים במשך 5 דקות
מוסיפים את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית
ממיסים את אבקת מרק הפטריות במעט מים רותחים ומוסיפים לרוטב
מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך
מתבלים במלח ופלפל לבן

פותחים את עטיפת נייר הכסף, מסירים אותו...
שמים את התפוד בצלחת ועושים חתך לאורכו
פותחים מעט
ויוצקים הרבה רוטב..שיכנס פנימה

------------------------------------------------------------------