יום ראשון, 24 באפריל 2016

פנקייק כשר לפסח


אוף אימא אין מה לאכול בפסח
אוף אני רעב..נמאס מהמצות
בטח גם אצלכם הילדים רוטנים..(וגם אנחנו המבוגרים)
אז החלטתי לקחת את המתכון הרגיל שלי לפנקייק, ולהפוך אותו לגירסה הכשרה
ואם הילדים אכלו וביקשו עוד..סימן שיצא טעים








חצי כוס קמח מצה טחון דק( אני לקחתי את הקמח מצה הסטנדרטי וטחנתי במטחנת סוכר, עד שנהיה ממש דק)
3/4 כוס חלב קר
1 ביצה
2 כפות שמן
2 כפות סוכר (אני השתמשתי באבקת סוכר)
מעט תמצית וניל לטעם


לערבב היטב את כל החומרים, עד שהתערובת אחידה
הבלילה צריכה להיות לא סמיכה מדי...אם היא סמיכה להוסיף מעט חלב
לשמן תבנית עם מעט שמן
לצקת את הבלילה
שהצד התחתון מתחיל להיות זהוב להפוך צד


למרוח סילאן, שוקולד, או אפילו אבקת סוכר


קניידלך קצת אחרת (עם שקדים טחונים)

 אין לי מושג איך מרק הקניידלך נכנס לי לחיים
במוצא אנחנו ממש לא קרובים לארצות מזרח אירופה ומרכזה...נהפוך הוא
מעולם אימי או סבתי לא הכינו קניידלך
אבל זכור לי שהבן שלי חזר מהגן ואמר אימא אכלנו קניידלך כל כך טעימים 
ומאז כבר כמה שנים שאני מכינה בפסח
והבן שלי יכול לחיות על זה כל יום כל פסח...

בהתחלה הכנתי את המתכון הרגיל..קמח מצה, ביצים,  שמן ומים
ואז קיבלתי מתכון משודרג..עם שקדים טחונים בנוסף ואת הביצים מפרידים ומקציפים
והטעם כל כך טעים

לעוד מתכונים נהדרים
הצטרפו לקבוצה שלי
https://www.facebook.com/groups/538468113026467/?ref=group_header




החומרים
------
1 וחצי כוסות קמח מצה
3 ביצים גדולות
1 כוס מים  בטמפרטורת החדר
2 כפות שמן 
מלח בערך כפית
חצי כפית פלפל לבן
רבע כפית זנגוויל (אפשר לוותר)
10  גרם שקדים טחונים


מפרידים את הביצים 
את החלבונים מקציפים עד שנוצר קצף חזק

מערבבים  את החלמונים , ומוסיפים להם את השמן והמים
מוסיפים את המלח, הפלפל , הזנגוויל והשקדים הטחונים
אל כל התערובת הזו להוסיף בתנועות עטיפה לאט לאט את קצף החלבונים ולבחוש 

מוסיפים את קמח המצה ובוחשים  לאט עד שנוצרת עיסה רכה
יש להכניס את התערובת למקרר ל30 דקות או יותר עד שהתערובת מתקשה מעט
להרטיב ידיים ולגלגל לכדורים




להכין 2 סירים
סיר אחד להכין מרק צח,עם ירקות בלי ירקות על בסיס ציר עוף..

ובסיר השני להרתיח מים  עם קצת מלח עד שהם רותחים
כשרתח לזרוק בעדינות את הכדורים ולבשל כרבע שעה עד שהם יצופו 


לסנן





בהגשה- למזוג מעט מרק ולהכניס את הקניידלך