יום רביעי, 20 באפריל 2016

עוגיות שוקולד מושחתות לפסח

מודה..העוגיות המסורתיות של פסח מעולם לא הלהיבו אותי...
והילדים לא מוכנים להתקרב לעוגיות הבוטנים ובטח שלא לעוגיות הקוקוס שכל הפסח מנסים לדחוף לך, בכל ביקור אצל המשפחה
אז לפסח אני מכינה לילדים עוגיות שוקולד מושחתות...שמבטיחה לכם שלא ישרדו אצלכם יותר משעתיים
הם כל כך טעימות וממכרות

עוד מתכונים מעולים
תמצאו גם בקבוצה בפייס 
https://www.facebook.com/groups/538468113026467/requests/




המרכיבים
---------
150 גרם שוקולד מריר
80 גרם חמאה
רבע כוס קורנפלור
רבע כוס קמח מצה דק לעוגות
חצי כפית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
רבע כפית מלח
2 ביצים גודל L
1 כוס סוכר



1 כוס שברי שוקולד מריר או חלב (אפשר לוותר)

ההכנה
-----
שמים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים על גבי אדים עד שהשוקולד נמס, והתערובת חלקה
שמים את  הקורנפלור,קמח המצה, אבקת האפיה והמלח בקערה נפרדת ומערבבים 
שמים בקערת מערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ4 דקות
עד שנוצר קרם בהיר ותפוח

מקפלים פנימה את השוקולד המומס 

מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים עד שכולה נבלעת בעיסה

מוסיפים את השוקולד החתוך ומערבבים בעדנות, כדי לפזר אותם בעיסה
מאחסנים  את התערובת במקרר למשך שעתיים, שהתערובת תתקשה מעט

מחממים תנור לחום בינוני 175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפיה

יוצרים מהבצק בעזרת כפות הידיים כדורים

לסדר את הכדורים במרווחים של 4 ס"מ לפחות (הן מתפשטות)

אופים בערך 10 דקות עד12 לא יותר
(זהירות לא לאפות יתר על המידה אחרת יהיה לעוגיות טעם של שוקולד שרוף והם יהיה קשות)
העוגיות מוכנות שהן נראות יציבות מבחוץ אבל מרכזן עדיין לח

לצנן 10 דקות..