יום שני, 15 בפברואר 2016

אוזני המן ללא ביצים

..כשיש ילד בגן של הבן שלי  שרגיש לביצים אז חייבים למצוא פתרון...
וכך נולד הבצק הנמוח הזה עם טעם עשיר של חמאה
קבלו מתכון מצליח וטעים 





2 וחצי כוסות קמח רגיל
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (אני השתמשתי בחמאה החדשה של שופרסל שהיא ממש בצבע צהוב ואיכותית..

5 עד 6 כפות מים או נוזל אחר(חלב, מיץ תפוזים)
חצי  כוס סוכר
אפשר לשים מעט תמצית וניל לטעם


במעבד מזון לשים קמח, חמאה וסוכר להפעיל בפולסים קלים עד שהתערובת הופכת לפירורית
להוסיף לאט לאט את הנוזלים ולהמשיך ללוש עד שהבצק רך ונעים למגע
על משטח מקומח בנדיבות בקמח לרדד את הבצק לעלה לא ממש דק
לקרוץ עיגולים עם כוס הפוכה
לשים מילוי באמצע (נוטלה/שוקולד השחר/ממרח תמרים/אגוזים/פרג
לסגור לצורה של אוזן המן

לחמם תנור מראש ל190 מעלות
לשים בתבנית על נייר אפיה ולאפות עד שמזהיב קלות..ממש לא לאפות יתר על מידה




להוציא.. לצנן ולפזר בנדיבות אבקת סוכר