יום רביעי, 10 בפברואר 2016

מקלות גורביץ


כשאני רוצה לפנק את הילדים בבוקר אני מכינה להם בייגל שיקחו לבית ספר 
את המתכון הזה למדתי מרחל גורביץ היתה שגעת בפייס שרחל העלתה את המתכון - מקלות גורביץ..הם מושלמים וטעימים 




עם גבינה צהובה זה מושלם





ועכשיו המתכון  מקלות גורביץ

החומרים
---------
4 כוסות קמח
חצי כף סוכר
1 כפית גדושה מלח
1 וחצי כפות  שמרים יבשים 
1 וחצי כוסות מים חמימים (כוס=200 מ"ל)





ההכנה
---------
שמים את הקמח בקערה
יוצרים בור במרכז הקמח
מוסיפים לבור את השמרים והסוכר ומעט  מכמות המים
נותנים לזה לתסוס כ-5 דקןת
מפעילים מיקסר עם וו לישה

ומתחילים לשפוך לאט לאט את המים שנשארו
והמלח בסוף.
ללוש לבצק אחיד, 10 דקות לישה במיקסר
להתפיח עם ניילון נצמד להכפלת הבצק...כ40 דקות לפחות

אחרי שתפח הבצק ,לקחת כדורים לגלגל לנחש בצורת אליפסה ולהדק בקצוות לבייגלה.
או לגלגל לנחש ולהשאיר ככה למקלות.
לסדר  בתבנית  ברווחים כי הם תופחים .
לקחת קערית מים ומברשת ולהבריש את הבייגלה במים.רק מים
לפזר הרבה שומשום/אפשר פרג/קצח.
ולהתפיח שוב 40 דקות
לאפות בחום 180 מעלות

כ20 דקות או עד שמשחים , זהירות לא לשרוף