סברינה זו עוגת הילדות שלי ..היתה מאוד פופולרית בשנות ה80
אין בית קפה שלא הכין אותם...וכיום היא עושה רטרו
אז קבלו מתכון קל בזכות תבנית הסיליקון לקאפקייקס...
לא צריך מיקסר צריך רק קערה, סיר וכף עץ
ניתן להכין כעוגה בקוטר 22 או בתבניות אישיות יוצא 6-8 סברינות
החומרים
---------
2 כוסות קמח רגיל
חצי חבילה שימרית או כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
חצי כפית מלח
חצי כוס חלב
100 גרם חמאה או מחמאה(מרגרינה בטעם חמאה)
3 ביצים בטמפרטורת החדר
חומרים לסירופ:
--------------
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי מים
רבע כוס רום אמיתי או 3 כפיות תמצית רום
חומרים לציפוי
------------
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות גדושות סוכר
לעיטור
------
דובדבנים מסוכרים
אפשר גם רוטב דובדבנים/תות שדה
ההכנה
------
לערבב קמח עם השמרים, הסוכר והמלח.
לחמם חלב עד שרותח. להסיר מהאש ולהכניס לתוך החלב את החמאה/מרגרינה בקרה
לערבב עד שהחמאה נמסה והתערובת פושרת(אם עדיין לא נמס שוב לחמם מעט על הגז.
להוסיף את תערובת החלב והביצים לתערובת הקמח ולערבב בכף עץ עד שנוצרת תערובת אחידה
ממשיכים לערבב במשך מספר דקות נוספות
לשמן תבנית טבעת / תבנית קוגלוף בקוטר 22.
אני השתמשתי בתבניות אישיות מסיליקון שמתאימות לסברינה
מעבירים את התערובת לתבנית הגדולה ששימנו או לתבניות הקטנות..
לכסות בניילון נצמד ולהניח במקום חמים כשעה או עד שהתערובת מכפיל את נפחה
לחמם תנור 170 מעלות
לאפות 30 דקות בערך או עד שהמאפה זהוב וקפיצי למגע
להוציא מהתנור ולצנן היטב
להכנת הסירופ: להרתיח מים וסוכר לבשל 5 דקות ואז להוסיף את תמצית הרום
להסיר מהאש. לבחוש היטב
להפוך את העוגה או העוגות האישיות על תבנית
אם הכנתם עוגה גדולה
לצקת מהסירופ כף אחרי כף הסירופ חייב להספג לחלוטין בעוגה..
סירופ שהצטבר בתחתית לחזור ולצקת אותו על פני העוגה
אם הכנתם סברינות אישיות:
לקחת כל סברינה אישית ופשוט לשים אותה בתוך הסיר של הסירופ מכל הכיוונים שתספוג את הרוטב,כמה דקות
להוציא ולהניח בתבנית
להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר
לצפות את העוגה או להזליף את הקצפת על הסברינות האישיות
לעטר בדובדובנים מסוכרים
ניתן לצקת רוטב דובדובנים/תות שדה
ולהתענג
אין בית קפה שלא הכין אותם...וכיום היא עושה רטרו
אז קבלו מתכון קל בזכות תבנית הסיליקון לקאפקייקס...
לא צריך מיקסר צריך רק קערה, סיר וכף עץ
ניתן להכין כעוגה בקוטר 22 או בתבניות אישיות יוצא 6-8 סברינות
החומרים
---------
2 כוסות קמח רגיל
חצי חבילה שימרית או כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
חצי כפית מלח
חצי כוס חלב
100 גרם חמאה או מחמאה(מרגרינה בטעם חמאה)
3 ביצים בטמפרטורת החדר
חומרים לסירופ:
--------------
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי מים
רבע כוס רום אמיתי או 3 כפיות תמצית רום
חומרים לציפוי
------------
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות גדושות סוכר
לעיטור
------
דובדבנים מסוכרים
אפשר גם רוטב דובדבנים/תות שדה
ההכנה
------
לערבב קמח עם השמרים, הסוכר והמלח.
לחמם חלב עד שרותח. להסיר מהאש ולהכניס לתוך החלב את החמאה/מרגרינה בקרה
לערבב עד שהחמאה נמסה והתערובת פושרת(אם עדיין לא נמס שוב לחמם מעט על הגז.
להוסיף את תערובת החלב והביצים לתערובת הקמח ולערבב בכף עץ עד שנוצרת תערובת אחידה
ממשיכים לערבב במשך מספר דקות נוספות
לשמן תבנית טבעת / תבנית קוגלוף בקוטר 22.
אני השתמשתי בתבניות אישיות מסיליקון שמתאימות לסברינה
מעבירים את התערובת לתבנית הגדולה ששימנו או לתבניות הקטנות..
לכסות בניילון נצמד ולהניח במקום חמים כשעה או עד שהתערובת מכפיל את נפחה
לחמם תנור 170 מעלות
לאפות 30 דקות בערך או עד שהמאפה זהוב וקפיצי למגע
להוציא מהתנור ולצנן היטב
להכנת הסירופ: להרתיח מים וסוכר לבשל 5 דקות ואז להוסיף את תמצית הרום
להסיר מהאש. לבחוש היטב
להפוך את העוגה או העוגות האישיות על תבנית
אם הכנתם עוגה גדולה
לצקת מהסירופ כף אחרי כף הסירופ חייב להספג לחלוטין בעוגה..
סירופ שהצטבר בתחתית לחזור ולצקת אותו על פני העוגה
אם הכנתם סברינות אישיות:
לקחת כל סברינה אישית ופשוט לשים אותה בתוך הסיר של הסירופ מכל הכיוונים שתספוג את הרוטב,כמה דקות
להוציא ולהניח בתבנית
להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר
לצפות את העוגה או להזליף את הקצפת על הסברינות האישיות
לעטר בדובדובנים מסוכרים
ניתן לצקת רוטב דובדובנים/תות שדה
ולהתענג