יום רביעי, 20 בינואר 2016

כרובית מטוגנת בפירורי לחם

לא יודעת מה אתכם
אבל אצלי שמגיע החורף והקור..יש לי חשק עז למשהו מטוגן
ומבין כל המטוגנים אני תמיד בוחרת בכרובית מטוגנת בפירורי לחם
יש משהו בכרובית מטוגנת שגורם לנו לנשנש ולאכול איך שהוא יוצא מהמחבת..וזה פשוט נעלם מהר 






הבעיה היחידה שהכרובית גורמת, היא ריח לא נעים בבית..
ריח שאי אפשר להתעלם ממנו
לכן בזמן שמבשלים כרובית יש להכניס 2 חתיכות של תפוחי אדמה לסיר, שבו מתבשלת הכרובית
תפוחי  האדמה יספחו את הריח הרע.


החומרים
-------
כרובית שלמה מפורקת לפרחים

פירורי לחם זהובים

פלפל שחור
מלח
2 ביצים
אבקת שום לפי הטעם



תבלינים- 

--------
בדרך כלל אני משתמשת רק בפלפל,מלח ואבקת שום 
לפעמים אני  שמה חצי כפית חרדל בביצים

יש כאלה ששמים כמון, פפריקה, מעט צ'ילי  כל אחד לפי טעמו האישי

ההכנה

------
שוטפים היטב את הכרובית מכל החול שיש בה...מקלפים אותה ומפרידים לפרחים
שמים את הפרחים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה
וממשיכים לבשל עוד 10 דקות עד שמזלג ננעץ
מסננים ושוטפים במים קרים
מייבשים במגבת נייר

מכינים 2 צלחות

-----------------
צלחת ביצים (עם החלטתם שימו חצי כפית חרדל ותערבבו היטב
צלחת פירורי הקמח עם תבלינים:

לחמם סיר שמן טיגון 
לטבול בביצים ומיד בפירורי לחם משתדלים שכל החלק התחתון יכוסה בפירורי לחם



מטגנים עד שהכרובית מזהיבה, סוחטים לימון טרי ומגישים.