אין ארוחת ערב שישי בלי דג מרוקאי חריף ואותנטי..
ובשביל זה לא צריך להיות מרוקאי
קבלו תבשיל טעים וחריף כמו שצריך
הכינו את החלה...
3-4 דגים (נסיכת הנילוס, לוקוס, בורי) להשרות במי מלח ולימון-לחתוך אותם שיהיו 6 מנות
4 גמבות אדומות אפשר צהובות- לחתוך לרצועות
2פלפלים חריפים אפשר פחות לחתוך לרצועות(מי שרוצה למתן את החריפות תוציאו את הגרגירים)
3 שיני שום חתוכים לעיגולים
3 עגבניות פרוסות
1/3 כוס שמן
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
רבע כפית פפריקה חריפה
מלח
פלפל
זיתים מבוקעים
1 לימון פרוס לפרוסות
2 זרי כוסברה שטופים ונקיים קצוצים גס
ההכנה
------
מכניסים את כל הירקות לסיר ומניחים עליהם את נתחי הדג
מוסיפים את השמן ומפזרים את התבלינים
מניחים למעלה את זרי הכוסברה ואת שיני השום
מפזרים את הזיתים בצדדים
מוסיפים כוס מים . המים צריכים להגיע עד כדי כיסוי הכוסברה
מוסיפים את פרוסות הלימון
מכסים את הסיר במכסה ומבשלים במשך כ40 דקות
מידי פעם לנער את הסיר
מסירים את המכסה וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות