יום שני, 30 בנובמבר 2015

עוגת השוקולד הכי עסיסית שיש


את העוגה הזו אני הכי אוהבת..היא עסיסית ורכה בטירוף
והכל בזכות ההקצפה של הביצים..8 דקות לא פחות
בזכות ה8 דקות האלה העוגה יוצאת נימוחה,גם אחרי יום..


הכי טעים  לאכול את העוגה הזו שהיא חמה עם כדור גלידה..




זהירות העוגה הזו מתחסלת מהר מאוד

אז למה  אנחנו מחכים קדימה למתכון


להשתמש בכוס מידה 250 מ"ל

4 ביצים
כוס ורבע סוכר
כוס קמח
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
חצי כוס קקאו
חצי מיכל שמנת מתוקה (לשים בכוס את כל הקיבולת ולהשתמש רק בחצי
את החצי השני נשמור לרוטב)
מעט ברנדי/תמצית וניל



לרוטב:
-------
חצי מיכל שמנת מתוקה
חצי חבילה שוקולד מריר
חצי חבילה שוקולד חלב

להמיס הכל לקרם

להקציף את הביצים 8 דקות לא פחות לאט לאט להוסיף את הסוכר
אחרי 8 דקות עיסת הביצים הופכת לאוורירית
להוסיף לסירוגין ככה 3 פעמים  קמח, קקאו, שמן, שמנת..ככה 3 פעמים כל פעם קצת, במהירות בינונית
בסוף להוסיף את האבקת האפיה .( החשיבות של האבקת האפיה בסוף מאחר והאבקה מתחילה לפעול שהיא במגע עם חום,
לערבב לתערובת אחידה

לשמן תבנית גודל 24 או 2 אינגליש קייק
לשפוך  את התערובת
לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות(לא טורבו)
45 דקות אבל תבדקו לפני עם קיסם
לאחר שהעוגה יוצאת חמה לחורר בשיפוד או גפרור חורים קטנים אנחנו רוצים שהרוטב יחלחל
לשפוך עוד שהעוגה חמה את הרוטב

לאכול עם כדור גלידה...


 במרובעת