יום שישי, 20 בנובמבר 2015

קציצות בשר "ערוק" -הקציצות שמככבות אצלנו בשישי בצהרים


את הקציצות האלה אכלתי לראשונה אצל חברה מהבית ספר., טוב זה היה לפני 30 שנה 
הייתי באה אליה בימי שישי בצהרים ואימא שלה שהיתה עירקית היתה מגישה לנו סנדוויץ עבה מחלה טריה ..בפנים היה מרוח מטבוחה חריפה תוצרת בית ועליו מונחות 2 קציצות..טעם גן עדן
היה לזה טעם מיוחד...זה הבהרט אמרה..מעולם לא שמעתי על התבלין הזה

מאז עברו המון שנים ואני לקחתי את זה איתי
כמעט כל שישי מחכה למשפחתי סנדוויץ טעים עם קציצות ומטבוחה כמובן





החומרים:
----------
350 גרם בשר טחון
3 תפוחי אדמה  מגוררים גס וסחוטים מנוזלים
2 בצלים מגוררים גס, לא צריך לסחוט
רבע צרור פטרוזילה קצוצה
2 ביצים

תבלינים:
---------
אבקת מרק לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
רבע כפית בהרת
מלח
רבע כוס קמח
חצי כפית אבקת אפיה

שמן לטיגון


לשים בקערה את  תפוחי האדמה, להוסיף את הבשר הטחון הבצל והפטרוזיליה לערבב היטב
להוסיף ביצים, את הקמח את התבלינים ואבקת האפיה ולערבב לתערובת אחידה
לחמם במחבת שמן 
לצור קציצות בגודל בינוני 
לטגן משני הצדדים לגוון שחום

הם גם טעימות שהם קרות

כמה דגשים לאור שאלות ששאלו אותי
התפוחי אדמה לא מבושלים...רק לגרר
את התפוחי אדמה כמובן לסחוט מהנוזלים
ניתן לאפות בתנור לא ניסיתי אבל הטעם לא יהיה אותו הדבר


,