מבחוץ בצק שמרים טעים(בזכות החמאה)
מבפנים הרבה קקאו, קינמון וחמאה
החומרים
--------
3/4 כוס חלב
60 גרם חמאה
3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/3 כוס סוכר
1 ביצה טרופה
15 גרם שמרים
למלית:
------
הצעה א'-ממרח נוטלה/השחר
הצעה ב'-
3/4 כוס סוכר
5 כפות קקאו
1/2 כפית קינמון(אפשר לותר)
אם רוצים 1/4 כוס צימוקים
לערבב הכל
מחממים חלב וחמאה בסיר עד שהחמאה נמסה. לצנן עד שנהיה פושר
שמים בקערת מיקסר קמח וסוכר. ליצור גומה ולשים בתוך הגומה את החלב עם החמאה, את הביצה והשמרים
בסוף את המלח
לשים במהירות נמוכה כ2 דקות עד שהבצק מתגבש
מפסיקים את הלישה ואז בודקים -אם הבצק דביק מוסיפים כף קמח. אם הוא יבש-מעט חלב
ממשיכים ללוש 8 דקות
הבצק יוצא רך, גמיש ונוח לעבודה
מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה או עד שמכפיל את נפחו
מניחים את הבצק על משטח מקומח. מחלקים את הבצק ל2 כדורים
מרדדים לעיגול
מורחים את המלית על העיגול
אם משתמשים במלית השניה- מברישים את הבצק בחמאה מומסת ואז מפזרים מלמעלה את תערובת קקאו, סוכר וצימוקים
חותכים את העיגול למשולשים כמו בפיצה
מתחילים לגלגל כל משולש מהבסיס כלפי הקודקוד
מסדרים את הרוגלכים בתבנית שריפדנו בנייר אפיה
לתת להתפחה נוספת שוב, כ20 דקות עד שמכפילם מעט את הנפח
מברישים את הרוגלך בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ15-20 דקות.
זהירות לא לשרוף
מבפנים הרבה קקאו, קינמון וחמאה
החומרים
--------
3/4 כוס חלב
60 גרם חמאה
3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/3 כוס סוכר
1 ביצה טרופה
15 גרם שמרים
למלית:
------
הצעה א'-ממרח נוטלה/השחר
הצעה ב'-
3/4 כוס סוכר
5 כפות קקאו
1/2 כפית קינמון(אפשר לותר)
אם רוצים 1/4 כוס צימוקים
לערבב הכל
מחממים חלב וחמאה בסיר עד שהחמאה נמסה. לצנן עד שנהיה פושר
שמים בקערת מיקסר קמח וסוכר. ליצור גומה ולשים בתוך הגומה את החלב עם החמאה, את הביצה והשמרים
בסוף את המלח
לשים במהירות נמוכה כ2 דקות עד שהבצק מתגבש
מפסיקים את הלישה ואז בודקים -אם הבצק דביק מוסיפים כף קמח. אם הוא יבש-מעט חלב
ממשיכים ללוש 8 דקות
הבצק יוצא רך, גמיש ונוח לעבודה
מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה או עד שמכפיל את נפחו
מניחים את הבצק על משטח מקומח. מחלקים את הבצק ל2 כדורים
מרדדים לעיגול
מורחים את המלית על העיגול
אם משתמשים במלית השניה- מברישים את הבצק בחמאה מומסת ואז מפזרים מלמעלה את תערובת קקאו, סוכר וצימוקים
חותכים את העיגול למשולשים כמו בפיצה
מתחילים לגלגל כל משולש מהבסיס כלפי הקודקוד
מסדרים את הרוגלכים בתבנית שריפדנו בנייר אפיה
לתת להתפחה נוספת שוב, כ20 דקות עד שמכפילם מעט את הנפח
מברישים את הרוגלך בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ15-20 דקות.
זהירות לא לשרוף