כולנו מכירים את הכעכים המלוחים העגולים עם השומשום
אצלנו בעדה הם נקראים ביסקוצ'וס
אצל העירקים נקראים כעכ
אני שמה בבצק את התבלין ינסון, אתם בטח מכירים אותו בשם אניס...
והוא מקפיץ את הטעם של העוגיה בכמה דרגות..
קבלו מתכון מנצח
חצי קילו קמח =3 וחצי כוסות קמח+כף
1 חבילת מרגרינה ללא מלח
רבע כוס שמן
חצי כוס מים
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית מלח דק
כפית גדושה ינסון
להברשה:
---------
1 ביצה טרופה
שומשום/קצח
לשים בקערה את כל החומרים
וללוש..אני לשה בידיים אבל אפשר גם במיקסר, עד שמתקבל בצק חלק ורך..
הבצק צריך להיות נוח ולא דביק
לשים את הבצק לשעה וחצי עד שעתיים במקרר
ליצור נחשים קטנים בעובי של אצבע ולסגור לעיגול
אפשר ללוש לרצועות כמו בתמונה
למרוח ביצה טרופה ואחר כך שומשום
לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים
לאפות30 דקות חום 175 מעלות בתנור שחומם מראש
זהירות לא לשרוף
למי שרוצה לדעת איך נראה ינסון