יום שני, 24 באוגוסט 2015

לביבות תפוחי אדמה וגבינה



במסגרת פעילות קיץ מרענן עם משק צוריאל, קיבלתי להתנסות בגבינה צפתית  ובולגרית 5%

וידוי קטן מעולם לא קניתי אותם...לא הכרתי את משק צוריאל
ואני יכולה לספר לכם שהגבינות ממש איכותיות וטעימות..

אז ישבתי וחשבתי מה אעשה איתם?
אז חוץ  מאבטיח וחתיכות בולגרית..שמשתלב יופי..איפה עוד אפשר להכניס אותם?
ואז הבן שלי ביקש אימא תכיני לי לביבות תפוחי אדמה עם גבינות..
אז נכון שחנוכה עדיין לא הגיע..אבל בימים חמים כאלה כיף לנשנש לביבות טעימות מטוגנות במעט שמן זית...
במתכון הזה מוסיפים שאריות של גבינות מסוגים שונים..


החומרים
--------
1 תפוחי אדמה גדול
150 גרם גבינות מגורדות או מפוררות דק(אני שמתי צפתית ובולגרית, ניתן  
להוסיף ואף רצוי  גם קשקבל

הכי טעים זה עם גבינות עזים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק(אפשר להשתמש גם בתערובת עשבי תיבול
1 ביצה
2 כפות קמח תופח או קמח רגיל+אבקת אפיה מעט
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית לטיגון


אופן ההכנה
-----------
קולפים ומגררים דק את תפוחי האדמה וסוחטים היטב מהנוזלים

מעבירים לקערה ומוסיפים גבינות מגורדות , פטרוזילה קצוצה , ביצה 
מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים

מחממים מעט שמן (פחות מ1/2 ס"מ ) ויוצקים לתוכו כפות מלאות מהתערובת
משטחים מעט
מטגנים עד שהלביבות מזהיבות.
הופכים לצד שני וממשיכים לטגן
סופגים במגבות נייר
בתיאבון

@#משקצוריאל