יום שלישי, 18 באוגוסט 2015

מקרון ריאנדו-פשטידת מקרונים עם הרבה גבינות




אז אבא שלי הוא תורכי, וזה מתכון שלמדתי מהדודה התורכיה שלי.
מקרון ריאנדו...


ילדים מתים עליו...והוא מככב לא רק בשבועות אלא פעם בשבוע אצלי.

במיוחד בחודשי הקיץ שכיף לאכול אותו..

מה שטוב בפשטידה הזו שאוספים את כל הגבינות שנותרו במקרר, גם גבינות שעבר עליהם התוקף ולא התקלקלו..








החומרים
----------
חבילת מקרונים ארוכים דקים /עבים (אבל אפשר להשתמש גם בפסטות/מסולסלים/קונכיות )
4 ביצים טרופות

100 גרם חמאה או מרגרינה
קופסת גבינה לבנה 9 אחוז(אפשר 5%)- קיבולת של 250 גרם

כוס חלב -אני השתמשתי בקרם פרש של השף הלבן של תנובה, יוצא יותר משובח


                

כל  שאריות הגבינות שנשארו לכם צפתית/בולגרית/קוט'ז//קשקבל-כל המרבה הרי זה משובח)

הרבה פתיתי גבינה צהובה עמק לזריה למעלה
(אני השתמשתי בפתיתי מוצרלה של השף הלבן)

תבלינים: מלח, פלפל לבן , טיפה פפריקה מתוקה-לפי הטעם


אפשרות: להוסיף זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים לטבעות
להוסיף גרגירי תירס

ההכנה:
1) להמיס את כל החמאה/המרגרינה במיקר עד שנוזלי.
חצי מהכמות לשפוך בתחתית תבנית מרובעת חד פעמית, או פיירקס שיהיה שכבה אחידה בתבנית..
חצי לשמור לתערובת.
2) לשים את המקרונים במים רותחים עם מלח, עד שהמקרונים רכים..לסנן ולא לשטוף
3) לקחת קערה לערבב את כל הגבינות, ,החלב, פתיתי גבינה צהובה, ביצים להוסיף את מחצית מכמות החמאה/מרגרינה ששמרנו   בצד.
4) לתבל בתבלינים , לטעום...אם חסר מלח זה הזמן להוסיף
 להוסיף את המקרונים ולערבב היטב.. שוב לטעום את התערובת אם לא חסר מלח..(אפשר ליפול בפשטידה הזו אם יהיה חסר מלח .









לשפוך בתבנית את כל התערובת לפזר שוב למעלה עוד פתיתי גבינה צהובה אפשר גם לזרות מעט שומשום למעלה 




לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות עד שמזהיב (בערך 35-40 דקות
זהירות לא לשרוף...