יום חמישי, 23 ביולי 2015

פיתות בסיר גריל-צעד אחר צעד


מאז שקניתי את סיר הגריל בשוק רמלה לוד..מכינה בו פיתות, פיתות זעתר ואפילו עוף בגריל
ממליצה לכם לקנות...מכשיר מאוד שימושי..

קבלו מתכון לפיתות מדהימות...





החומרים
--------
חצי ק"ג קמח
3/4 כף שמרים יבשים
2 כפיות  סוכר
כפית מלח
כף שמן 
כוס ורבע מים פושרים..(אם צריך עוד להוסיף עוד מעט מים פושרים)



לשים את הקמח בקערת מיקסר
לעשות גומה
לשים בגומה את השמרים ואת הסוכר ומעט מים פושרים ולתת לתסיסה 5 דקות
לאחר מכן לפזר בצדדים את המלח, והשמן
וללוש לבצק .
הבצק צריך להיות רך וגמיש
לקחת את הבצק לפזר על המשטח מעט קמח ולהמשיך ללוש

להתפיח תפיחה ראשונה -לקחת את הבצק לעטוף בניילון נצמד ולהתפיח שעה.


לאחר שעה-לחלק לכדורים, תשאירו רווחים בין כדור לכדור מאחר וזה  תופח
לקחת ציפית או סדין לפזר קמח ולשים את הכדורים 




---------------------------------------------------------------------------------

לתת תפיחה שניה 20 דקות
כך הבצק נראה אחרי שתפח 20 דקות


---------------------------------------------------------------------------------
לפתוח עם הידיים או לרדד עם מערוך כל כדור.לא לרדד דק מדי..עובי בינוני
לכסות את הפיתות בסדין נוסף ושוב תפיחה של 20 דקות נוספות









לחמם סיר גריל חשמלי
החלק העליון זה הגוף החימום





לפדר מעט את קרקעית הסיר בקמח..ולהכניס פיתה ראשונה..
כל פיתה שמוכנה מכניסים בצק חדש
חייב להשגיח פה כי תוך 50 שניות הפיתה מזהיבה וחייב להפוך, אחרת ישרף


כל פיתה שיוצאת מהסיר, להרטיב ידיים למרות שחם להרטיב אותה קלות עם ידיים מעט רטובות  להכניס לתוך נייר או אפילו ציפית נקיה ללא ריח מרכך  לשמירת הטריות
כך נעשה עם כל פיתה ופיתה

בהצלחה




אולי יעניין אותך גם איך להכין פיתות זעתר עולמיות
לחץ על הקישור


http://cochav72.blogspot.co.il/2015/04/blog-post.html