יום שישי, 10 ביולי 2015

קציצות חמאר בשתי גרסאות צמחונית ובשרית

יום שישי אצלנו בצהרים אוכלים קציצות מטוגנות...מן מסורת שכזו
אין כמו לקחת חלה טריה או פיתה גדולה לדחוס לשם קציצות , לשים למעלה מטבוחה  חריפה ולהתענג על כל ביס

פה אלמד אתכם שתי גרסאות



גירסה ראשונה
**************************************



4 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה עד שיהיו  רכים  מספיק
2 גזרים לבשל ביחד עם התפו״א
בצל אחד קצוץ לקוביות קטנות
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 ביצה

אופן ההכנה
בקערה למעוך את תפוחי האדמה כמו לפירה, את הגזר לחתוך קוביות ולהוסיף לקערה
להוסיף פטרוזיליה,
לתבל במרק עוף ,מעט מלח ,פלפל שחור לפי הטעם רבע כפית כורכום ומעט כמון
לערבב הכל לטעום אם חסר תבלינים, זה הזמן להוסיף
להוסיף ביצה אחת ולערבב להכניס למקרר לחצי שעה 
להכין קציצות עגולות
להכין 2 צלחות , צלחת אחת של קמח .(.אני משתמשת בקמח מצה בפסח )
אחת של ביצה עם מעט מים
להכין קציצות מעוגלות למעוך קצת לצורת אליפסה לטבול קודם בקמח  מכל הצדדים ולאחר מכן בביצה ולטגן במחבת בשמן חצי עמוק..
שמשחים צד אחד להפוך לצד שני
להוציא ולספוג עודפי שמן

2. קציצות תפוחי אדמה עם בשר טחון
****************************
3 תפוחי אדמה בינונים , לבשל עם הקליפה עד שיהיו רכות מספיק
רבע צרור פטרוזיליה
150 גרם בשר טחון
1 ביצה
תבלינים: מלח, פלפל, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון ומעט אבקת מרק

למעוך את תפוחי האדמה  לפירה להוסיף את הבשר הטחון
להוסיף ביצה  ואת התבלינים
לערבב היטב לתערובת אחידה . להכניס למקרר לחצי שעה
להכין  2 צלחות אחת של קמח או קמח מצה
צלחת שניה של ביצה מעורבבת עם מעט מים
להכין קציצות לטבול קודם בקמח מכל הצדדים ולאחר מכן בביצה
לטגן במחבת בשמן חצי עמוק
שמשחים צד אחד להפוך לצד השני

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
קציצות תפוחי אדמה עם בשר הטחון