יום חמישי, 2 ביולי 2015

פאי פקאן מטריף


פאי אגוזים עשיר על בסיס בצק פריך
עוגה מרשימה וטעימה מאוד


החומרים לתבנית בקוטר 28 ס"מ

לבצק
------

1 חבילה (200 גרם) מרגרינה בטעם חמאה קרה (אפשר גם חמאה
2 כוסות קמח
6 כפות סוכר
1 ביצה

למלית
------
3 ביצים
5 כפות סוכר (70 גרם)
קמצוץ מלח
100 גרם שמנת מתוקה או צמחית מוקצפת
125 גרם סירופ מייפל
מעט קינמון
250 גרם אגוזי פקאן טחונים
15 גרם חמאה או מרגרינה מומסת

לציפוי
------
100 גרם אגוזי פקאן יפים וחצויים
2 כפות ריבת משמש מומסת (ישמש אותנו לזיגוג)

ההכנה
------
מפוררים את המרגרינה או החמאה לתוך הקמח עד שנוצר מרקם של פירורים
מוסיפים סוכר ואת הביצה ומערבבים, עד שנוצר בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים לילה במקרר
משמנים תבנית פאי מרדדים את הבצק, מניחים בתבנית ומאחסנים במקרר עד שהמלית מוכנה.

מקציפים במערבל את הביצים, הסוכר וקמצוץ המלח, עד שהתערובת תפוחה ובהירה
מורידים את המהירות ומוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת, את הסירופ מייפל, הקינמון והחמאה המומסת
מנמיכים את עוצמת ההקצפה עד למינימום ומוסיפים את הפקאנים הטחונים

משטחים את המלית על הבצק ומקפיאים כשעתיים

אחרי שעתיים מסדרים יפה את שכבת הפקאנים מעל המילוי.
מחממים תנור ל180 מעלות ואופים 30-40 דקות
אחרי שהעוגה מוכנה מזגגים בריבה שהמסנו