יום שישי, 26 ביוני 2015

איך לבשל פסטה בצורה הנכונה ומתכון מפתיע בסוף


טיפים לפסטה מושלמת
-------------------------
אני מאוד אוהבת פסטה.. ובעצם מי לא?!
ואת כל הטעויות עשיתי בבישול פסטה..שמתי שמן, שטפתי אותה במים קרים לאחר גמר הבישול 
בישלתי אותה עד שהיתה רכה מדי.
ואז..הלכתי לסדנת פסטה איטלקית, ושם למדתי כמה אני טועה בבישול פסטה.

לכן קבלו טיפים איך לבשל פסטה מושלמת

פסטה מבשלים בסיר גדול -הכי טוב שהוא רחב מאשר גבוה.

את הפסטה מבשלים בהרבה מים לפחות ליטר מים לכל 100 גרם פסטה

מוסיפים את המלח כשהמים כבר רותחים בערך 2 כפיות שטוחות לכל 100 גרם פסטה

לא שמים שמן במי בישול הפסטה

מכניסים את הפסטה בבת אחת. לא שוברים אותה.
ומערבבים בכף עץ כדי שלא תידבק לתחתית הסיר

אין מכסים את הסיר בזמן בישול הפסטה

מבשלים פסטה  עד שהיא "אל דנטה"- לא רכה מדי

מיד שהפסטה מוכנה מסננים אותה, לא שוטפים
ומעבירים אותה לקערת הרוטב

אז למדתי בקורס להכין רוטב פומרולה(רוטב עגבניות נוסח נפולי, ורוטב פסטו
ורוטב קפרזה( רוטב עם גבינת מוצרלה ורוטב ארביאטה (רוטב פיקנטי)
כולם טעימות וכולם מיוחדות 
אבל הכי טעים לי זה הרוטב הפשוט והמפתיע של בעלי.
בעלי מכין פסטה מהממת והוא לא משתמש בעגבניות רק ברסק עגבניות
כן כן רסק עגבניות (בטח אתם מעקמים את האף-רסק???)אבל יוצא לו טעים והילדים מלקקים את האצבעות וגם אני...

הספגטי של משה
===========
להכין ספגטי עד שיהיה "אל דנטה" (לפי הטיפים שרשמתי למעלה)

בסיר אחר
---------
לחמם מעט שמן זית אפשר גם שמן רגיל
להוסיף קופסא רסק עגבניות 250 מ"ל
3-4 שיני שום כתושות
כוס מים רותחים
אורגנו לפי הטעם
מלח ופלפל

לערבב הכל עד לרתיחה
כשרותח להכניס את הפסטה שסיננו ולא שטפנו לרוטב
לבשל 5  דקות שכל הטעמים מתמזגים בפסטה ונספגים

להגיש בצלחת עם פרוסה גדולה של מוצרלה 
אפשר גם פתיתי גבינה צהובה רגילה.

בתאבון