יום שלישי, 26 במאי 2015

עוגת שוקולד ציפס

היינו בסופר אתמול
ארבל.."אימא תיקני לי עוגת הבית עם שוקולד ציפס"(שלפה מהמדף) 
אני ....."ארבל אימא לא קונה את העוגות התעשייתיות האלה....

וכך חזרנו הביתה והכנתי לה עוגה נימוחה וטעימה מאוד


החומרים
-----------
אחד וחצי כוסות קמח תופח
אחד ושליש כוס סוכר
3 ביצים
1 כוס חלב-(לא ניסיתי עם מים..למי ששואל, אפשר מיץ תפוזים
1 כוס שמן

סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה(זה לא טעות)

חצי חבילה שוקולד ציפס- ששמנו אותם עם הקמח , אם לא נקמח אותם בקמח הם ישקעו בקרקעית התבנית...ואת זה אנחנו רוצים למנוע


אופן ההכנה
---------------
להקציף ביצים שלמות בהדרגה עם הסוכר 5 דקות עד שהתערובת תפוחה ולבנבנה
לאחר מכן להוסיף בהדרגה קצת קמח,ששמנו את השוקולד ציפס בפנים שיהיה להם מעטה של קמח,  קצת שמן, חלב..ככה לסירוגין 3 פעמים..

בסוף חייב לשים את האבקת האפיה..לערבב היטב
חלק מהשוקולד ציפס לפזר מעל הבלילה...לא לתת להם לשקוע

.(אבקת אפיה מתחילה לפעול מיד במגע עם חום, אם נשים אותה בהתחלה האפקט שלה לא הכי משפיע)
לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ40 דקות
לבדוק עם קיסם...


לצנן...


=================================
שלב ראשן להקציף את הביצים עם הסוכר 5 דקות עד שהתערובת צהבהבה ותפוחה




שלב שני-לשים את השוקולד ציפס בקמח ולנער שהכל יתכסה





להכין שמן, חלב, והקמח כמובן






 השתמשתי פה בתבנית 28 אבל רצוי תבנית 26






אחרי 45 דקות העוגה מוכנה