יום שלישי, 19 במאי 2015

מאפינס במילוי פטריות ושמנת

חג השבועות מתקרב..וישר חשבתי על המאפינס  בגירסה המלוחה

לפני 20 שנה הייתי סטודנטית בקיבוץ תל-יצחק
ושם טעמתי לראשונה בשבועות,את המאפה המיוחד הזה
מאפינס במילוי שמנת ופיטריות...
אז קבלו מתכון נפלא לשבועות...שכל מילה נוספת מיותרת












החומרים
-------
12 תבניות שקעים למאפינס, הקוטר צריך להיות 6ס"מ או 12 תבניות טרטלטים(ניתן להשיג בכל חנות לאביזרי אפיה)

לבצק
====
100 גרם קמח
קורט מלח
50 גרם חמאה
2 כפות מים


למלית
====
50 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
350 גרם פטריות טריות, קצוצות 
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, ופלפל לפי הטעם
3 חלמונים
1 ביצה
1 מיכל שמנת מתוקה


רדיד אלומיניום

ההכנה
====
לחמם מראש תנור לחום גבוה 200 מעלות
לשמן את תבניות המאפינס.

להכין בצק: בקערה גדולה לשים קמח מנופה עם המלח.
להוסיף פנימה את החמאה ולעבד לקבלת פירורים
להוסיף מים וללוש לבצק
על משטח מקומח לרדד את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ
לקרוץ מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ

בכל שקע להניח עיגול מהבצק
להדק לתחתית ולדפנות. לדקור עם מזלג את הבצק ולהניח עליו חתיכה מרדיד האלומיניום
לאפות 15 דקות  להסיר את האלומיניום ולאפות עוד 2-3 דקות. להוציא מהתנור ולצנן

להכנת המלית:
==========
ממיסים את החמאה ומטגנים את השום והפטריות למשך 2 דקות
להוסיף פטרוזיליה, מלח ופלפל.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם השמנת
לאחד עם הפיטריות ולצקת לתחתיות הבצק.
לאפות בחום בינוני 15 דקות נוספות, עד לקבלת גוון זהוב
להגיש חם