יום ראשון, 17 במאי 2015

משולשי בצק עלים במלית גבינה צפתית


תקראו לזה בורקס
בעדה שלנו אנחנו  קוראים לזה דיזיונוס(בספליונית/ספרדית)
קבלו מתכון אותנטי טעים עם מילוי שונה
בכל שבועות אני מכינה אותם והם נחטפים



החומרים

500 גרם בצק עלים

למלית:
====
400 גרם גבינה צפתית טריה מרוסקת דק
2 כפות גבינה צפתית קשה או פטה
2 תפוחי אדמה, שבישלנו אותם ומעכנו לפירה
2 ביצים

לציפוי:
===
חלמון של ביצה
כף מים


שומשום


לרדד את הבצק למרובע גדול בעובי 1 ס"מ
לחתוך לריבועים


לערבב את כל מרכיבי המלית

להניח כף מהמלית בכל ריבוע ולקפל למשולש
בבורקס הזה לא להדק בקצות

להבריש בחלמון מהול בכף מים ולזרות שומשום

להכניס לתנור שחומם מראש 185 מעלות ולאפות כ30 דקות או עד שמזהיב.