פיתות זעתר- או בשמם בערבית -מנאייש
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
אני באה מהעדה המצרית..וגם נשואה למצרי
ואצלהם חגיגה בבית
פיתות זעתר טעימות טעימות כמו באבולאפיה..
לזעתר יש המון סגולות-ועל זה אדבר בפוסט אחר
במתכון הזה יש להשתמש בתבלין הזעתר, ולא העלים..
ממליצה לקנות מחנות התבלינים ולא בסופרמרקט,כי בשקיות שיש בסופרמרקט יש המון מלח..
ממליצה לקנות מחנות התבלינים ולא בסופרמרקט,כי בשקיות שיש בסופרמרקט יש המון מלח..
לבצק:
-------
3 וחצי כוסות קמח+כף(חצי קילו)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית,
כפית גדושה מלח,
כפית וחצי סוכר,
3כפות שמן -עדיף זית
ככוס ורבע מים פושרים..
-------
3 וחצי כוסות קמח+כף(חצי קילו)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית,
כפית גדושה מלח,
כפית וחצי סוכר,
3כפות שמן -עדיף זית
ככוס ורבע מים פושרים..
ההכנה:
שמים בקערה קמח עושים בור ושמים בבור את השמרים, את הסוכר ומעט מים פושרים.ומתסיסים 5 דקות
אחרי 5 דקות יוצקים את השמן מסביב ואת המלח בסוף.
מוסיפים את המים בהדרגה במיקסר, עד לקבלת בצק אחיד.
אם קצת דביק-להוסיף מעט קמח העיקר שיוצא בצק רך ונוח למגע
מוסיפים את המים בהדרגה במיקסר, עד לקבלת בצק אחיד.
אם קצת דביק-להוסיף מעט קמח העיקר שיוצא בצק רך ונוח למגע
מכסים בקערה משומנת עם ניילון נצמד ומתפיחים שעה
לרוטב
--------
תבלין זעתר
לרוטב
--------
תבלין זעתר
חופן שומשום-לא קלוי
מעט מיץ לימון
ושמן זית -להוסיף שמן זית לאט לאט עד שנוצרת משחה..
המרקם צריך להיות משחתי ולא דליל...
אחרי שהבצק תפח..לחלק לכדורים
אני משתמשת בסיר לאפיית פיתות,הסיר הוא חשמלי, אפשר לקנות אותו בכל שוק רמלה-לוד
שם הכי זול 60 ש"ח
אבל כל תנור יעשה את העבודה
.לרדד לצורת עיגול, לדקור עם מזלג שלא יתנפח..
מניחים על המכסה של הסיר לאפיית פיתות מורחים את הרוטב
ותוך דקה או שניים מתחיל להזהיב
מוציאים ומכניסים לתוך הסיר ממש לשניה עד שמזהיב
אפשר בתנור רגיל-לאפות בתנור 180 מעלות עד שמשחים
זהירות הריח משגע
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה