יום ראשון, 4 במאי 2025

בורקס בשר של השמחות

 הבורקס הזה מככב אצלנו במשפחה

והוא כל כך טעים

הצורה הגדולה שלו צורת סהר

הגודל שלו והקריספיות שלו גורם לכולם לעוף על זה

ילדיי טוענים שזה הבורקס,הכי טעים שאכלו

לטענתם בצק המלוואח עושה נפלאות וטעים יותר מבצק עלים .


הכמות ל4..5 עיגולי מלאווח


מילוי

לשים מעט שמן במחבת

לטגן בצל אחד גדול

עד שמזהיב.

להוסיף 300 גרם בשר טחון 

ולטגן אותו לפירורים עד שמשנה צבעו

 לפורר אותו לחתיכות קטנות מאוד


לתבל בפלפל שחור

קורט אגוז מוסקט( לא הכרחי)

פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם.אני שמה הרבה

כפית בהרט

רבע כפית כמון

קורט כורכום

חצי כפית פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

להמשיך לבשל עם התבלינים עד שרוב הנוזלים מתאדים והבשר רך ומתובל

לטעום ולשפר טעמים


לתת לתערובת להתקרר


לקחת מלוואח

לשים 2 כפות גדושות באמצע

לסגור לחצי עיגול

עם המזלג להדק את הקצוות שיהיה אטום

כך עם כל המלאווח 

להבריש ביצה טרופה

לפזר הרבה שומשום

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות

עד שמזהיב מאוד

גם מלמעלה וגם מלמטה

אחרת יהיה בצק בתוך הבורקס

ולהתענג עם טחינה 

או רוטב פטריות