יום חמישי, 15 במאי 2025

לביבות תרד ושאר ירקות

 לביבות תרד


1 זוקיני

עלי תרד אני שמתי 8 ..9 חתיכות

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

בצל 1 חתוך לקצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 ביצים

2 כפות קמח

מלח

פלפל שחור

וכורכום לפי הטעם

לערבב הכל


לטגן במחבת עם מעט שמן

לצקת 

לא לגעת לא להפוך עד שצד אחד נהיה שחןם טוב..

ואז להפוך 






יום רביעי, 14 במאי 2025

תפוח אדמה לג בעומר

 מה הכי מזוהה עם לג בעומר 

תפוח אדמה מדורה



אין כמו תפוח אדמה שמילים במדורה בחג בעומר

אבל  כשמבטלים את המדורות

נכין בבית




2 שיטות

סיר חרס שעושה טעם בול של מדורה

חובה בכל בית




או להכין  עם מלח גס


תפוח אדמה מדורה

שמכינים בבית

זה הדבר

הסוד זה מלח. גס בתחתית התבנית

אין להשתמש בתבנית אלומיניום זה מסוכן

לשים דף אפיה בתבנית פיירקס או תבנית תנור( במחדבה שניה הדף נשרף אז לא לשים דף אפיה)  ועל זה מלח

250 מעלות


יכולתי להמשיך ולעשות אותם ממש שחורים כמו במדורה

והוצאתי

והטעם מדהים




יום שישי, 9 במאי 2025

דג מטוגן כמו של האולמות

 אחרי שתכינו את הדג המטוגן הזה

לא תנסו שום גירסה אחרת 

דג טעים ועסיסי בדיוק כמו באולמות 



4-5 פילה דג  ( בקלה, סול, מושט )

להשרות עם לימון מים ומלח כמה שעות 



צלחת ראשונה 

קמח 

פפריקה מתוקה כפית

כפית אבקת אפייה

מלח מעט



צלחת שניה

2 עד 3 ביצים

חרדל מעט..אני שמה חצי כפית

פפריקה מתוקה  לפי הטעם

אפשר מעט פפריקה חריפה למי שאוהב פיקנטי

כורכום לפי הטעם

פלפל שחור

מלח

4 ענפי פטרוזיליה לקצוץ ולשים בבלילת הביצים

לערבב הכל ביחד  לתערובת אחידה.


אחרי שהשרנו את הדגים

לשטוף היטב

ולייבש במגבת

חייב להיות יבש


לחמם מחבת עם שמן לא עמוק

לקמח  כל פילה דג בקמח לנער

ואז בבלילת ביצים שכל הצדדים יצופו


לטגן בשמן שרתח

לא להפוך מיד

לתת לו להטגן כל צד עד,שמשחים


לספוג שמן

ולהגיש עם לימון











יום ראשון, 4 במאי 2025

בורקס בשר של השמחות

 הבורקס הזה מככב אצלנו במשפחה

והוא כל כך טעים

הצורה הגדולה שלו צורת סהר

הגודל שלו והקריספיות שלו גורם לכולם לעוף על זה

ילדיי טוענים שזה הבורקס,הכי טעים שאכלו

לטענתם בצק המלוואח עושה נפלאות וטעים יותר מבצק עלים .


הכמות ל4..5 עיגולי מלאווח


מילוי

לשים מעט שמן במחבת

לטגן בצל אחד גדול

עד שמזהיב.

להוסיף 300 גרם בשר טחון 

ולטגן אותו לפירורים עד שמשנה צבעו

 לפורר אותו לחתיכות קטנות מאוד


לתבל בפלפל שחור

קורט אגוז מוסקט( לא הכרחי)

פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם.אני שמה הרבה

כפית בהרט

רבע כפית כמון

קורט כורכום

חצי כפית פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

להמשיך לבשל עם התבלינים עד שרוב הנוזלים מתאדים והבשר רך ומתובל

לטעום ולשפר טעמים


לתת לתערובת להתקרר


לקחת מלוואח

לשים 2 כפות גדושות באמצע

לסגור לחצי עיגול

עם המזלג להדק את הקצוות שיהיה אטום

כך עם כל המלאווח 

להבריש ביצה טרופה

לפזר הרבה שומשום

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות

עד שמזהיב מאוד

גם מלמעלה וגם מלמטה

אחרת יהיה בצק בתוך הבורקס

ולהתענג עם טחינה 

או רוטב פטריות