שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 2 בספטמבר 2018

עוגיות לחג "פטיסרי"


את המתכון לבצק המדהים מצאתי בעיתון לאישה" לפני יותר מ15 שנה
היה להם מדור שבו הקוראים מבקשים מתכון טעים  ממסעדה או קונדיטוריה
והמדור מאתר ורושם
ואני גזרתי והדבקתי במחברת שכבר ידעה ימים טובים
המתכון מ"פטיסרי -מסעדה קפה בתל אביב 
את הבצק מומלץ להכין יום לפני 
הפעם החלפתי את המילוי הקלאסי של תמרים ואגוזים בממרח חרובים
ובחלק מהבצק הכנתי עם מילוי ממרח טחינה עם דבש , שחתכתי לצורת שושנים






לבצק הפריך
-----------
500 גרם קמח(חצי קילו)
100 גרם אבקת סוכר
1 שקית אבקת אפיה
350 גרם חמאה(3 1/2 חבילות )
2 ביצים

המלית
------
ממרח  טחינה עם דבש
ממרח חרובים   

ניתן למלא בשוקולד
ממרח תמרים- ממרח תמרים+אגוזים קצוצים


ללוש את כל מרכיבי הבצק בידיים או במיקסר עד שנוצר כדור בצק
לאחסן במקפיא לשעתיים

לקמח משטח עבודה 
לרדד את הבצק רצוי לרדד אותו כשהוא קפוא למחצה לשני עלים
למרוח כל עלה בממרח
לשושנים -למרוח ממרח טחינה עם דבש +אגוזים קצוצים
לגלגל לרולדה  לחתוך לעיגולים ולהניח כשהצד הפרח כלפי מעלה
לאחסן שוב במקפיא-לשעתיים שלוש, עדיף כל הלילה
הבצק הזה אוהב קור

לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
להניח את הרולדות בתבנית אפיה מרופדת עם נייר אפיה
לאפות 20 דקות או עד שמזהיב
לצנן לטמפרטורת החדר
לפרוס לעוגיות ולזרות למעלה אבקת סוכר



וזה עם ממרח חרובים בצורת מגולגלות




ארכיון הבלוג